Microsoft maakt chat-app Team gratis beschikbaar

16 juli 2018 | Door redactie

Organisaties die vaak projectmatig werken, krijgen een gratis optie om onderling te communiceren. Microsoft heeft bekendgemaakt dat de zakelijke chat-app Teams – vergelijkbaar met het veelgebruikte Slack – voor niets te gebruiken is.

Voor werk aan projecten (tool) moet veelvuldig contact gelegd worden tussen de deelnemers. Een zakelijke chat-app biedt veel functies die daarbij nuttig zijn: niet alleen chatten, maar ook videovergaderen, bellen (video) en bestanden uitwisselen. Tot nu toe gebruiken organisaties daarvoor vaak het gratis Slack. Microsoft wil ook wel een graantje meepikken van deze markt en heeft bekendgemaakt dat de Office 365-versie van de eigen chat-app Teams voortaan ook gratis zal zijn. Een groep van maximaal 300 deelnemers kan onbeperkt berichten uitwisselen, die ook doorzoekbaar zijn. Verder krijgt ieder aangesloten team 10 GB gratis opslagruimte, terwijl ieder individueel groepslid er nog eens 2 GB bij krijgt. Tegen betaling is er meer opslagruimte beschikbaar.   

Functies van basisversie Slack

De eveneens gratis basisversie van Slack is op dit moment de grootste chat-app. In Nederland telt het naar schatting een half miljoen gebruikers. De gratis versie biedt echter minder opslagruimte – 5 GB – en groepsgesprekken per video of telefoon zijn alleen mogelijk in de betaalde versie. Verder is er ook een limiet aan de hoeveelheid doorzoekbare berichten, namelijk 10.000.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief samenwerken binnen teamverband
E-learning | VideoCollege 15 minuten