Tref doel met een flitsende rapportage

13 juli 2015 | Door redactie

Rapportages opstellen en lezen is een klus waarvoor u uw hand misschien niet meer omdraait. U heeft immers regelmatig met rapportages te maken. Zowel mondeling als schriftelijk. Rapportages zijn er echter in zoveel soorten en maten met ieder hun eigen doel dat het goed is om zo nu en dan nog even een opfriscursus te doen.

Rapportages zijn er in alle soorten en maten. Het kan variëren van een notulen van het wekelijkse overleg met uw medewerkers, tot een rapportage van een omvangrijk project of het jaarverslag dat uw hele organisatie rondgaat. U zult zich dus met enige regelmaat over een rapportage buigen of er zelf een maken. Denk aan de rapportages die u opstelt na een ronde beoordelings- en functioneringsgesprekken met uw medewerkers.

Het doel van de rapportage bepaalt de vorm

Het doel van de rapportage bepaalt de vorm. Daarnaast heeft u ook keuze in methoden en diverse hulpmiddelen zoals het populaire rekenprogramma Excel. Dat kan goed van pas komen bij het maken van een rapportage, bijvoorbeeld om cijfers inzichtelijk te maken met grafieken. Ondanks dat u er al de nodige ervaring in heeft, kan het geen kwaad om de puntjes nog eens op de ‘i’ te zetten. Het dossier MT Rendement 4-2015 Tref doel met een flitsende rapportage biedt u een mooi overzicht van de verschillende mogelijkheden en helpt u kwalitatief goede rapportages te maken. Dit themadossier valt morgen bij abonnees op de mat.