Alle symptomen van smartphoneverslaving

8 juni 2015 | Door redactie

Uw smartphone is veel meer dan een telefoontoestel. Uw hele leven zit in het apparaat, zowel zakelijk als privé. Geen wonder dat u niet meer zonder kunt. Of toch wel? U kunt zelf testen of u verslaafd bent aan uw smartphone.

Was de mobiele telefoon in het begin gewoon een handige manier om bereikbaar te zijn, vandaag de dag is de smartphone ook een agenda, een mini-pc en een spelcomputer. Geen wonder dat veel mensen niet meer zonder kunnen. Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit van Missouri Iowa hebben onderzoek gedaan naar smartphoneverslaving. Hun collega’s van een andere universiteit, de State University, hebben op basis van dat onderzoek een vragenlijst opgesteld waarmee u kunt vaststellen of u verslaafd bent aan de smartphone.

Wel of niet eens met stellingen

De smartphoneverslavingstest is vertaald door techwebsite Datanews. Het is de bedoeling dat u de stellingen een score geeft tussen de één en zeven (één staat voor helemaal mee oneens, zeven voor helemaal mee eens). Vervolgens telt u de punten op en kunt u de uitslag aflezen en weet u hoe afhankelijk u bent van uw smartphone.