Besparen op effectieve gezondheidsmaatregelen

5 juli 2012 | Door redactie

Wilt u uw bestuurder ervan overtuigen om meer gezondheidsmaatregelen te treffen? Laat de onderzoeken die de effectiviteit van de maatregelen beschrijven dan maar achterwege. De meeste werkgevers zitten hier namelijk niet op te wachten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat werkgevers eerder overstag gaan als u aankomt met argumenten over besparingen en zijn wettelijke verplichtingen.

Waarom nemen werkgevers wel of geen maatregelen op het gebied van gezondheid, waarvan de effectiviteit is bewezen? Dit is de vraag die werd gesteld in het onderzoek van TNO (pdf). Wetenschappelijk bewijs van de effectiviteit lijkt werkgevers namelijk niet altijd te overtuigen. Tevreden werknemers en een balans tussen de kosten en baten blijken voor werkgevers de belangrijkste aandachtspunten. Heeft de organisatie al een laag ziekteverzuim, dan zien de werkgevers de noodzaak van extra maatregelen vaak niet in. Verder zijn werkgevers vaak ongemotiveerd, hebben ze soms de behoefte lastige onderwerpen te vermijden en komen de voordelen van de maatregelen niet gelijk bij de werkgever zelf terecht.

Maatregelen zorgen voor hogere productiviteit

Om uw bestuurder in beweging te krijgen, moet u hem aanspreken op goed werkgeverschap en hem bewust maken van de risico’s als hij geen gezondheidsmaatregelen invoert. Verder is het natuurlijk van belang om te laten zien dat de maatregelen ook voordelen hebben, bijvoorbeeld een hogere productiviteit en lagere kosten. Tot slot wijst u uw werkgever op zijn wettelijke verplichtingen. Heeft uw bestuurder zich laten overtuigen, dan is de instemming van uw OR natuurlijk zo geregeld.