Gezond werk en vitaliteit in één toolkit

8 februari 2013 | Door redactie

Onlangs heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de toolkit ‘Gezond Werk’ gepubliceerd, waarin allerlei informatie is te vinden over manieren om gezond aan het werk te gaan. Arbo is een belangrijk thema voor de OR, dus gebruik de informatie om de bestuurder (en de werknemers) ervan te overtuigen dat het noodzakelijk is om te investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft met meerdere partners de toolkit ‘Gezond Werk’ ontwikkeld. Hiermee hebben arboprofessionals, HR-managers en natuurlijk ook ondernemingsraden meerdere middelen in handen om gezondheid op de agenda te zetten. In de toolkit vindt u onder andere webteksten, die u op het intranet kunt plaatsen of in de OR-nieuwsbrief zodat u meer draagvlak onder de achterban creëert.  Wilt uw OR de bestuurder van de juiste informatie voorzien, dan is het ook mogelijk om een presentatie te downloaden. Daarnaast vindt u bijvoorbeeld ook factsheets, flyers en een film.

Lager ziekteverzuim en hogere motivatie

Staat de gezondheid van de werknemers hoog op de agenda van uw OR, dan is het de kunst om de bestuurder te overtuigen van de voordelen van investeren in hun gezondheid. Vitale werknemers zorgen bijvoorbeeld vaak voor een lager ziekteverzuim, maar daarnaast krijgen zij ook meer voldoening uit hun werk, hebben zij een hogere motivatie en zal de werkgever minder verloop van zijn werknemers zien. Het is dus in ieders belang om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de kaart te zetten.