Gratis zelfhulpsites voor gestreste werknemer

23 juni 2014 | Door redactie

Werknemers met kopzorgen kunnen zich sinds kort laten informeren op 11 zelfhulpwebsites van Stichting Mirro. Op de gratis zelfhulpwebsites is praktische informatie te vinden over bijvoorbeeld werkstress, Het Nieuwe Werken en werkende moeders. Via de online zelfhulp krijgen werknemers inzicht in hun mentale gezondheid en hoe zij deze kunnen verbeteren.

Ruim drie miljoen Nederlanders heeft weleens last van lichte psychische klachten. Stichting Mirro constateerde dat er vanuit de samenleving en de zorg steeds meer vraag is naar betrouwbare en goede informatie over deze psychische klachten. De stichting zette daarom 11 zelfhulpwebsites op voor veel voorkomende problemen: alcohol en ouderen, angst en paniek, gamen, geldzorgen, Het Nieuwe Werken, mantelzorg, relatieproblemen, rouwverwerking, slaapproblemen, werkende moeders en werkstress/burn-out. Op de websites staan informatieve teksten, tips en oefeningen.

Psychische klachten ook thema voor minister Asscher

Ook voor het kabinet zijn werkgerelateerde psychische klachten een belangrijk thema. In het bericht ‘Aanpak van PSA in 2014 van start’ las u dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meer aandacht schenkt aan het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Hier heeft u baat bij, want werkgerelateerde psychische klachten zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van het ziekteverzuim. Het tegengaan van dit verzuim was voor Stichting Mirro één van de redenen om de gratis zelfhulpwebsites te ontwikkelen. Stichting Mirro is een initiatief van meerdere instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg (GGZ-instellingen) en Achmea.