Hulplijn voor niet-zieke mensen blijft bestaan

16 oktober 2013 | Door redactie

Als medewerkers vragen hebben over het omgaan met familieleden, vrienden of collega’s met een psychische ziekte kunnen ze terecht bij de Hulplijn Voor Mensen Zónder Psychische Ziekte. Dit speciale telefoonnummer is onderdeel van een campagne van SIRE om het taboe rondom psychische ziekten te doorbreken.

Het telefoonnummer 0900 0727 maakte deel uit van een campagne van SIRE om het taboe op psychische ziektes te doorbreken. Via deze Hulplijn Voor Mensen Zónder Psychische Ziekte is het mogelijk om anoniem advies te vragen aan ervaringsdeskundigen over bijvoorbeeld psychose, burn-out, depressie, bipolaire stoornis, autisme, ADHD en schizofrenie. Op 1 november, na afloop van de SIRE-campagne, neemt Landelijk Platform GGz (de koepel van cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg) het stokje over.

Telefoonlijn voor hulp bij mantelzorg

Wijs medewerkers op dit hulpmiddel als ze mantelzorg verlenen of wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij de omgang met een partner, collega of naaste met een psychische ziekte. Op dehulplijnvoormensenzonderpsychischeziekte.nl is meer informatie te vinden. Bellen kost € 0,10 per minuut. De telefoonlijn is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur.