Meer sporten, minder kans op verzuim

3 oktober 2013 | Door redactie

Het thema Sporten en bewegen is onlangs toegevoegd aan de Nationale Atlas Volksgezondheid, ook wel de Zorgatlas genoemd. Daarmee ziet u bijvoorbeeld snel hoeveel mensen er sporten, welke sporten populair zijn in uw regio en welke sportimpulsprojecten er zijn. Zet sport dus ook binnen uw organisatie op de kaart!

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het thema Sporten en bewegen eind september aan de Nationale Atlas Volksgezondheid toegevoegd. Dit geeft beleidsmakers en professionals vergelijkingsmateriaal en meer inzicht waardoor u weloverwogen keuzes kunt maken over het gezondheidsbeleid in uw organisatie. In de Nationale Atlas Volksgezondheid vindt u ook cijfers op het gebied van verschillende ziekten, de kwaliteit van leven en de levensverwachting.

Promoot sporten bij werknemers in uw organisatie

Sporten is gezond: het is dus goed om sporten ook onder de werknemers binnen uw organisatie te promoten. Voldoende beweging leidt namelijk tot minder verzuim en dus lagere verzuimkosten voor de werkgever. Met de informatie uit het thema Sporten en bewegen kunt u de werknemers goed adviseren van de mogelijke sporten die zij kunnen beoefenen en het sportaanbod van de stad waarin zij wonen.