Meldingen aan het UWV voortaan digitaal

27 april 2011 | Door redactie

U kunt uw administratieve meldingen en aanvragen voortaan digitaal aan het UWV doorgeven. Het UWV heeft hiervoor het Digi-ZSM ontwikkeld, dat staat voor Digitaal, Zeker, Snel en Makkelijk. Per 1 april heeft het UWV dit systeem vernieuwd. Het nieuwe systeem biedt u voordelen, omdat dit minder handelingen betekent, kortere wachttijden en een minimaal risico op fouten.

U moet het UWV altijd melden als een werknemer ziek is, weer beter is of zwanger is. Eventueel kunt u dit ook laten regelen door een tussenpartij. Het UWV is er groot voorstander van dat dit u dit digitaal doet. Gebruik van Digi-ZSM heeft namelijk een groot aantal voordelen. Het bespaart u een hoop administratieve rompslomp en u ontvangt een duidelijke ontvangstbevestiging. Ook voor het UWV biedt het nieuwe systeem voordelen, omdat het UWV de gegevens gelijk op de goede plek ontvangt en eenvoudig uw invoer kan controleren.

Verzuimmelder en Digipoort

In Digi-ZSM zijn twee producten opgenomen: de Verzuimmelder en Digipoort. Via deze twee manieren kunt u verzuim-  en herstelmeldingen aan het UWV doen. De Verzuimmelder is vooral bedoeld voor mkb-werkgevers die een beperkt aantal verzuimmeldingen per maand moeten doorgeven. U kunt dan inloggen op het werkgeversportaal en uw meldingen doorgeven. Digipoort is bedoeld voor werkgevers die vanuit hun eigen administratiesysteem meldingen willen doorgeven aan het UWV. Dit systeem is daardoor beter geschikt voor grote werkgevers die dagelijks meerdere verzuimmeldingen aan het UWV moeten melden. In het bericht ‘Fiscus bereikbaar via digipoort’ kon u meer lezen over de werking van Digipoort.