Regresrecht is ook na ski-ongeluk mogelijk

Uw onderneming kan de kosten van de loondoorbetaling en de re-integratie van een werknemer verhalen als die arbeidsongeschikt is door een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander. Dit geldt dus ook bij een blessure tijdens de wintersport.

3 februari 2014 | Door redactie

Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt, lopen de kosten hoog op. Uw onderneming heeft een loondoorbetalingsplicht en u krijgt te maken met de re-integratieverplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter. U kunt deze kosten echter op de dader verhalen als het ongeluk is veroorzaakt door een ander.

Veroorzakende derde moet bekend zijn

Om dit zogenoemde regresrecht toe te kunnen passen, moet u wel weten wie die derde is. Keert uw werknemer met de gipsvlucht terug van wintersport of raakt hij arbeidsbeperkt na een voetbalwedstrijd, dan moet u hem dus vragen of zijn blessure is veroorzaakt door een derde. In de vaktool ‘Schade verhalen (regresrecht)’ leest u precies welke stappen u moet nemen om de kosten voor de arbeidsongeschiktheid te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk.
In Salaris Rendement 2 die vandaag bij abonnees op de mat valt, leest u op pagina 28 meer over het regresrecht. En over verhalen gesproken: op pagina 9 vindt u het antwoord op de vraag ‘Mogen we dit jaar de helft van de Whk-premie verhalen op werknemers?’. 

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over het regresrecht, de loondoorbetalingsplicht bij ziekte of re-integratie, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!