Regresrecht is ook na ski-ongeluk mogelijk

3 februari 2014 | Door redactie

Uw onderneming kan de kosten van de loondoorbetaling en de re-integratie van een werknemer verhalen als die arbeidsongeschikt is door een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander. Dit geldt dus ook bij een blessure tijdens de wintersport.

Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt, lopen de kosten hoog op. Uw onderneming heeft een loondoorbetalingsplicht en u krijgt te maken met de re-integratieverplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter. U kunt deze kosten echter op de dader verhalen als het ongeluk is veroorzaakt door een ander.

Veroorzakende derde moet bekend zijn

Om dit zogenoemde regresrecht toe te kunnen passen, moet u wel weten wie die derde is. Keert uw werknemer met de gipsvlucht terug van wintersport of raakt hij arbeidsbeperkt na een voetbalwedstrijd, dan moet u hem dus vragen of zijn blessure is veroorzaakt door een derde. In de vaktool ‘Schade verhalen (regresrecht)’ leest u precies welke stappen u moet nemen om de kosten voor de arbeidsongeschiktheid te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk.
In Salaris Rendement 2 die vandaag bij abonnees op de mat valt, leest u op pagina 28 meer over het regresrecht. En over verhalen gesproken: op pagina 9 vindt u het antwoord op de vraag ‘Mogen we dit jaar de helft van de Whk-premie verhalen op werknemers?’. 

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over het regresrecht, de loondoorbetalingsplicht bij ziekte of re-integratie, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!