Samenwerking arbodienst belangrijk bij verzuim

22 april 2013 | Door redactie

Het onlangs gepubliceerde tienpuntenplan van AWVN en OVAL kan u helpen bij het selecteren van een arbodienst. Ook biedt het handvatten voor de praktische samenwerking tussen werkgever en arbodienstverlener.

Als arboprofessional weet u dat het selecteren van een goede arbodienst belangrijk is. Ook de samenwerking met de gekozen arbodienst is van belang. Werkgeversvereniging AWVN heeft samen met de brancheorganisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL) het boekje ‘Tienpuntenplan voor gezonde samenwerking tussen werkgevers en arbodienstverleners’ gepubliceerd.

Heeft de arbodienst ervaring in uw branche?

Het boekje van AWVN en OVAL is een hulpmiddel bij het maken van goede, heldere afspraken over de inkoop van de arbodienstverlening en helpt bij de invulling van de praktische samenwerking.
Voor het selecteren van een passende arbodienst hebben AWVN en OVAL een checklist opgesteld. Controleer bijvoorbeeld of de arbodienst wel gecertificeerd is, of de uitgangspunten van de arbodienst met betrekking tot bijvoorbeeld verzuim bij uw organisatie(cultuur) passen en ga na in welke branches de arbodienst ervaring heeft.

Eén verzuimdag kost werkgever € 250

Eén van de tien punten uit het boekje is het vormgeven van het verzuimbeleid en de verzuimbegeleiding. De auteurs stellen dat één dag verzuim een werkgever gemiddeld € 250 kost door verminderde productiviteit en de kosten voor een eventuele vervanger. Door goed samen te werken met uw arbodienstverlener kunt u het verzuim aanpakken en positief beïnvloeden.