Stel zelf de diagnose smartphoneverslaving vast

28 mei 2015 | Door redactie

Was de mobiele telefoon in het begin gewoon een handige manier om bereikbaar te zijn, vandaag de dag is de smartphone niet alleen een telefoon, maar ook een agenda, een mini-pc en een spelcomputer. Geen wonder dat veel mensen niet meer zonder het apparaatje kunnen. Via een testje komt u erachter of u ook verslaafd bent aan de smartphone.

Slaat de paniek bij u toe als u een keer uw smartphone thuis bent vergeten? Dan heeft u mogelijk een smartphoneverslaving. Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit van Missouri Iowa hebben een onderzoek uitgevoerd naar smartphoneverslaving. Hun collega’s van een andere universiteit, de State University, hebben op basis van dat onderzoek een vragenlijst opgesteld aan de hand waarvan u kunt vaststellen of u verslaafd bent aan de smartphone. 

Stellingen over smartphone beantwoorden

De smartphoneverslavingstest is vertaald door techwebsite Datanews. Het is de bedoeling dat u stellingen een score geeft tussen de één en zeven (één staat voor helemaal mee oneens, zeven voor helemaal mee eens). Vervolgens telt u de punten op en kunt u de uitslag aflezen.