Verminder ziekteverzuim met de griepprik

6 oktober 2016 | Door redactie

Elk jaar vindt in oktober en november de jaarlijkse ronde griepprikken plaats. Ook uw organisatie kan in aanmerking komen voor zo’n vaccinatie voor uw werknemers. Daardoor vermindert de kans op ziekteverzuim door griep, wat kosten kan besparen en achterstand kan schelen.

Griep is zonder twijfel de meest voorkomende besmettelijke ziekte op de werkvloer (tool). Elk jaar weer zorgt deze infectieziekte ervoor dat werknemers langere tijd niet naar kantoor kunnen komen. Dat kost uw organisatie veel geld. Door werknemers een griepprik aan te bieden, kunt u de kans op deze infectie en eventuele complicaties verminderen. Werknemers kunnen op hun beurt hun verantwoordelijkheid nemen (tool) door thuis te blijven als zij griep hebben, om zo besmetting van collega’s te voorkomen. 

Neem vaccinatie in uw preventiebeleid

Griep is maar één van de vele verschillende infectieziekten die een gevaar vormen voor uw werknemers. U doet er dan ook verstandig aan in uw standaardbeleid preventiemaatregelen (tool) op te nemen om het risico op infectie zo veel mogelijk te verkleinen. Zo kunt u bijvoorbeeld  als u  een preventie- en verzuimbeleid opzet (tool), de vaccinatie tegen griep opnemen. Deze mag de werkgever onbelast aan werknemers geven. Als werknemers al een oproep van de huisarts krijgen omdat zij in een risicogroep vallen, is de vaccinatie gratis en hoeft uw organisatie niets te betalen.