Werknemer met beperking zoekt werkgever

24 oktober 2011 | Door redactie

Van 5 tot en met 12 november vindt de jaarlijkse Week Chronisch Zieken plaats. UWV WERKbedrijf wil door de organisatie van deze week werkgevers en werkzoekenden met een ziekte of handicap dichter bij elkaar brengen. Op verschillende locaties door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd.

De Week Chronisch Zieken is een initiatief van mantelzorgers, patiëntenorganisaties, onderzoekers, werkgevers, verzorgers en UWV. De organisatie is in handen van UWV WERKbedrijf, die de re-integratie voor mensen met een Wajong-, WIA-, WAO- en WAZ-uitkering regelt. Gedurende deze week worden op diverse plekken in het land workshops, presentaties en andere activiteiten georganiseerd.

Activiteiten door heel Nederland

Zo wordt er in Utrecht een workshop solliciteren georganiseerd, in Amersfoort een banenmarkt, in Amsterdam een informatiemarkt en in Groningen een workshop voor werkgevers over de mogelijkheden van het in dienst nemen van mensen met een beperking. De toegang is gratis en voor de meeste activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig.

Voordelen in dienst nemen van werknemer met uitkering

Het in dienst nemen van een zieke of gehandicapte werknemer heeft enkele voordelen. Allereerst is het maatschappelijk verantwoord en u zorgt ervoor dat deze werknemer zich nuttig voelt. Maar u kunt soms ook in aanmerking komen voor financiële tegemoetkomingen. De loonkostensubsidie kunt u bijvoorbeeld aanvragen voor werknemers die jonger zijn dan 50 jaar. U ontvangt dan een jaar lang 50% van het minimumloon bij een fulltime dienstverband. Voor werknemers ouder dan 50 jaar heeft u mogelijk recht op premiekorting, die kan oplopen tot € 6.500 per jaar.
Ook kunt u gebruikmaken van de no-riskpolis, die een deel van de loonkosten dekt als de werknemer ziek wordt, en u kunt een vergoeding aanvragen voor niet-meeneembare aanpassingen op de werkplek. Over deze – en andere – tegemoetkomingen kunt u meer lezen op de website van UWV.