Wat is het verschil tussen ziek en arbeidsongeschikt?

4 oktober 2021

We dachten altijd dat ziek en arbeidsongeschikt hetzelfde waren. Maar volgens onze bedrijfsarts is dit niet zo. Wat is precies het verschil tussen ziek en arbeidsongeschikt?

Een werknemer kan ziek zijn, maar niet arbeidsongeschikt. Andersom is ook mogelijk: een werknemer kan arbeidsongeschikt zijn, maar niet ziek.

Ziek

Volgens de Dikke van Dale is iemand ziek als hij lichamelijk of geestelijk niet in orde is. 'Ziek' heeft in het arbeidsrecht geen juridische betekenis. Zo is bijvoorbeeld diabetes een ziekte, maar kunnen werknemers met diabetes (die goed onder controle is) vaak wel gewoon hun eigen werk doen. De werknemer is in dat geval niet arbeidsongeschikt.

Arbeidsongeschikt

De term arbeidsongeschikt betekent dat er een rechtstreeks en objectief medisch vast te stellen reden is, waardoor een werknemer zijn werk niet of slechts gedeeltelijk kan doen. Of iemand arbeidsongeschikt is, wordt dus niet alleen bepaald aan de hand van de medische reden, maar ook door de aard van zijn werk.

Zo zal iemand met een zittend beroep en een gebroken voet niet snel arbeidsongeschikt zijn. Maar bij werknemers met een beroep waar staan, lopen of het gebruik van voeten (bijvoorbeeld chauffeurs) onmisbaar is, is wel sprake van arbeidsongeschiktheid. Ze kunnen immers hun eigen werk niet meer doen.

Toch zal een persoon met een gebroken voet zichzelf niet snel 'ziek' noemen, ook al is hij wel arbeidsongeschikt.