Langer gratis mobiliteitsadvies op maat

27 juni 2011 | Door redactie

De aanvraagperiode voor mobiliteitsvouchers bij Agentschap NL is verlengd tot 1 december. Met dit programma kunt u gratis een adviseur inschakelen om een mobiliteitsscan te maken van uw onderneming. U krijgt dan tips op maat hoe u onder meer de reiskosten omlaag kunt krijgen en de productiviteit kunt verhogen. Bovendien kunt u ook geld krijgen om de tips te implementeren.

Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden om werknemers slim gebruik te laten maken van vervoersmiddelen of om hen gedeeltelijk thuis te laten werken. De mogelijkheden zijn zelfs zo talrijk dat het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Het inhuren van een adviseur op dit terrein is vaak geen overbodige luxe. De overheid heeft besloten om hier een subsidie op te geven. Ondernemingen die tussen de 50 en 250 werknemers hebben kunnen bij Agentschap NL een mobiliteitsvoucher aanvragen.

Twee soorten mobiliteitsvouchers

Er zijn twee soorten mobiliteitsvouchers. Allereerst de kleine mobiliteitsvoucher van € 1.500. Hiermee kunt u een specialist op het gebied van mobiliteit inschakelen. Deze maakt een zogenoemde mobiliteitsscan van uw onderneming. Deze scan geeft aan wat er voor uw onderneming aan voordeel te behalen is op het gebied van mobiliteit en hoe u die voordelen kunt behalen. Vervolgens kunt u eventueel een grote voucher aanvragen met een waarde van maximaal € 4.500. Deze is bedoeld om een adviseur te betalen die u helpt bij het implementeren van de adviezen. U moet dan wel zelf minstens een derde van de kosten betalen.

Veel voordelen te behalen

Aanvragen van de mobiliteitsvouchers zou oorspronkelijk tot 30 juni kunnen, maar het programma is nu dus verlengd. Wellicht het overwegen waard voor uw onderneming, want Agentschap NL belooft veel voordelen. Zo zou u de reiskosten kunnen verminderen en de productiviteit verhogen. Maar ook zouden de adviezen eventuele parkeerproblemen bij uw bedrijfspand kunnen oplossen en de werknemers een betere werk-privébalans geven. Tel uit uw winst.