App om kwaliteit lunchroom te controleren

17 augustus 2015 | Door redactie

Ook als u even een broodje gaat eten met een zakenrelatie wilt u natuurlijk zeker weten dat de locatie aan uw verwachtingen voldoet. Met een speciale app kunt u controleren of een lunchroom de test van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft doorstaan.

Zelfs als u alleen maar even een broodje gaat eten met een zakenrelatie wilt u niet teleurgesteld worden door de locatie of het gebodene. En u kunt nu eenmaal niet elke lunchroom zelf testen. Handig dus dat u via een speciale app kunt zien of een broodjeszaak door de test van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gerold. Op de Horeca Inspectiekaart ziet u welke broodjeszaken positief scoren op criteria als hygiëne. De kaart bevat op dit moment de beoordelingen van meer dan 1.600 locaties. Met stippen in de kleuren rood, oranje en groen wordt aangegeven in welke categorie een lunchroom scoort.

Nog geen lunchrooms met rode stip

Daarbij staat groen voor goed en geeft oranje aan dat er een gebrek is geconstateerd waarvoor een boete is opgelegd. Samen met de eigenaar is een verbetertraject opgezet. Rood geeft aan dat de locatie onder verscherpt toezicht staat. Lunchrooms in de rode categorie komen nu (nog) niet op de kaart voor. De NVWA controleert onder meer op de juiste omgang met voedsel (hoe lang wordt het bewaard en onder welke omstandigheden?), hygiëne (worden ruimtes en materialen goed schoongemaakt?) en ongediertebestrijding (wordt er gecontroleerd op ongedierte en welke maatregelen nemen de uitbaters tegen ongedierte?). De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.