Beter onthouden wie u heeft ontmoet

6 maart 2015 | Door redactie

Een belangrijk voordeel van evenementen bezoeken, is dat u er veel mensen uit dezelfde beroepsgroep of branche kunt ontmoeten. Een mooie gelegenheid dus om uw netwerk flink uit te breiden. Maar dan moet u wel onthouden wie u ontmoet heeft.

Netwerken; allemaal leuk en aardig maar wat als u moeite heeft met het onthouden van namen? Natuurlijk kunt u visitekaartjes verzamelen, maar als u daar het verkeerde gezicht bij ziet (of helemaal geen), slaat u de plank alsnog mis. Gelukkig kunt u dit wel oefenen en zijn er altijd nog diverse hulpmiddelen om u bij te staan. LinkedIn is al een hele fijne optie: u heeft in één overzicht de belangrijkste informatie bij de hand. Daarnaast kunt u nog de volgende tips toepassen.

Koppel naam aan eigenschappen

  • Heeft u iemands naam niet goed verstaan, vraag dan direct of hij deze nog een keer kan herhalen. Zeg gewoon dat u het niet goed verstond. Herhaal de naam daarna hardop. Vraag desnoods of iemand zijn naam wil spellen.
  • Heeft u al een visitekaartje bemachtigd, schrijf achterop dan enkele eigenschappen of wetenswaardigheden die u opvielen aan die persoon. Dat kan de functie zijn, maar ook informatie over iemands privéleven. Of een uiterlijk detail.
  • Gebruik namen ook actief. Kent u eenmaal iemands naam, gebruik deze dan ook (gedoseerd), dat helpt om hem beter te onthouden.
  • Google mensen na thuiskomst meteen of zoek namen via visitekaartjes op. Vaak bevatten LinkedIn-profielen een foto, dus dan herkent u diegene wel. Stuur eventueel een mailtje om aan het contact te refereren.

Bijlagen bij dit bericht

Netwerken
E-learning | VideoCollege 21 minuten