LinkedIn-uitnodiging intrekken? Dat kan!

10 mei 2019 | Door redactie

Duurt het wel erg lang voordat iemand reageert op een LinkedIn-uitnodiging of is deze gestuurd naar de verkeerde, dan wil de zender het verzoek waarschijnlijk weer intrekken. Geen nood! In de meeste gevallen is het mogelijk om een LinkedIn-uitnodiging te annuleren.

Het kan gebeuren dat u iemand op LinkedIn voor een ander aanziet en hem per abuis een uitnodiging stuurt. Wie er snel bij is, kan zo’n per ongeluk verstuurde uitnodiging nog intrekken. Dat doet u door in te loggen bij LinkedIn en helemaal bovenin te klikken op 'Mijn netwerk'. Daarmee komt u op de pagina met connecties terecht. Klik op 'Alle beheren' en zoek de uitnodiging waar het om gaat op in de lijst met verzonden uitnodigingen. Alleen als de LinkedIn-uitnodiging in het tabblad 'Verzonden' staat, is intrekken nog mogelijk.

Geen bericht van LinkedIn voor ontvanger

Dat gaat door rechts van de uitnodiging op 'Intrekken' te klikken. De ontvanger krijgt geen bericht van LinkedIn dat het verzoek is ingetrokken en ontvangt ook geen herinneringen meer per e-mail om de uitnodiging te accepteren. Veranderen van gedachten kan altijd, maar na een ingetrokken uitnodiging is het pas na drie weken weer mogelijk om een nieuw connectieverzoek naar de betreffende persoon te sturen.