Meer zakelijke foto’s op LinkedIn

5 mei 2014 | Door redactie

Zakelijk smoelenboek LinkedIn blijft vernieuwen: de socialmediasite gaat een nieuwe foto-functie uitrollen. Hiermee kunt u meer professionele foto’s delen van het werk dat u doet en de plekken die u bezoekt. Het is wel de bedoeling dat de foto’s een zakelijk karakter hebben. Benevelde feestselfies en half-ontblote strandfoto’s worden alles behalve gewaardeerd.

LinkedIn heeft zich altijd op de zakelijke gebruiker gericht, in ieder geval duidelijk anders dan collegaplatform Facebook. Toch schuift LinkedIn dankzij een nieuwe foto-functie iets meer op in de richting van de andere social media. Het grote verschil is dat LinkedIn niet zit te wachten op foto’s van melige mensen op vakantie in Chersonissos en Rimini. De nieuwe foto-functie is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor het maken van professionele kiekjes die licht werpen op het werk dat u doet. Ook de plekken die u voor uw werk bezoekt, kunt u voortaan op LinkedIn vereeuwigen.  

Foto-functie eerst in iPhone-app

De foto-functie wordt in eerste instantie alleen toegevoegd aan de LinkedIn-app voor de iPhone. De mobiele website en de Android-app zullen snel volgen. LinkedIn gebruikt de komende weken om de nieuwe fotofunctie uit te rollen.