Niets mis met hokjesdenken op LinkedIn

13 februari 2014 | Door redactie

Collega’s, oud-studiegenootjes, familie, vrienden; ze staan allemaal door elkaar in uw lijst met connecties op LinkedIn. Gebruik labels om de groepen te scheiden. Een bijkomend voordeel van labels toekennen op LinkedIn is dat u dan berichten kunt sturen naar een specifieke groep mensen.

U weet uw weg wel te vinden op LinkedIn. Toch heeft LinkedIn misschien een handigheidje dat u nog niet kent. Log eens in op LinkedIn en ga naar uw connecties. Links op uw scherm ziet u daar Labels staan. U ziet bijvoorbeeld het label ‘studiegenoten’ of ‘collega’s’ staan met daarachter het aantal LinkedIn-connecties dat aan dit label hangt. Deze labels kunt u bewerken en u kunt ook nieuwe categorieën aanmaken. Als u naast Labels op ‘Beheren’ klikt, kunt u nieuwe labels toevoegen.

Label aan connectie koppelen

Het juiste label aan uw LinkedIn-connecties hangen, is wat bewerkelijker. Om iemand een label toe te wijzen, klikt u in de lijst met connecties op de juiste persoon. Rechts op uw scherm verschijnen nu allerlei gegevens over deze persoon. Door ‘Labels bewerken’ aan te klikken, kunt u een label aanpassen of verwijderen. Als iedereen in het juiste hokje is geplaatst, kunt u een bericht verzenden aan afzonderlijke groepen door op het juiste label te klikken en aan de rechterkant van uw scherm ‘Bericht verzenden’ te selecteren.