Sterrenregen in de nieuwe Michelingids

11 december 2015 | Door redactie

Wilt u een gewaardeerde zakenrelatie gastronomisch in de watten leggen? Dat doet u niet met een kroketje uit de muur. Echte fijnproevers kunt u meenemen naar een restaurant met een of meerdere Michelin-sterren. De Michelingids Nederland 2016 is verschenen en er is weer het nodige veranderd. Zo is Nederland één tweesterrenrestaurant rijker.

Michelin heeft de 2016-editie van zijn befaamde Michelingids gelanceerd. In dit handboek ziet u welke restaurants op dit moment gelauwerd worden met Michelin-sterren (tool), een aanbeveling die laat zien dat deze etablissementen een culinaire ervaring bieden. Vorig jaar waren er nog enkele restaurants die sterren kwijtraakten, dit jaar komt dit niet voor. Nederland telt één nieuw tweesterrenrestaurant, namelijk De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

Michelin-sterren 2016 uitgereikt

Zeven restaurants hebben één Michelin-ster gekregen. Dit zijn De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag, Zarzo in Eindhoven, De Swarte Ruijter in Holten, het Roode Koper in Ermelo, Joelia in Rotterdam en Strandlodge in Winterswijk. Wilt u liever bij een oudgediende dineren, bekijk dan de volledige lijst van Nederlandse restaurants met een Michelinster.