Visitekaartjes digitaliseren dankzij LinkedIn

28 mei 2014 | Door redactie

Sommige nieuwe technieken slaan maar niet aan. Neem nu het digitale visitekaartje. De nieuwe app van van Evernote en LinkedIn moet daar veradering in brengen. Het gelegenheidsduo komt met een speciale app die papieren visitekaartjes digitaliseert en koppelt aan LinkedIn en Evernote.

Alles lijkt wel digitaal te gaan tegenwoordig en toch wil het digitale visitekaartje maar geen succes worden. LinkedIn en Evernote doen samen een poging om het digitale visitekaartje aan de man te brengen. Met een app kunt u een foto maken van uw papieren visitekaartje. Dat wordt gedigitaliseerd en de gegevens die erop staan, worden gekoppeld aan zowel LinkedIn als Evernote. Het terugvinden van contactgegevens van personen die u ontmoet op evenementen wordt op die manier een stuk makkelijker.

Gratis contactgegevens inscannen                                                             

Evernote-gebruikers moeten hun account koppelen aan LinkedIn om visitekaartjes te mogen scannen. Dat koppelen gebeurt automatisch op het moment dat een visitekaartje wordt ingescand met de app. Vanaf dat moment kunt u een jaar lang gratis naar hartenlust contactgegevens inscannen. De app is nu nog alleen voor de iPhone en de iPad beschikbaar, maar de Android-app zal niet lang op zich laten wachten.