KPN behoudt naam XS4ALL, maar zet samenvoeging door

KPN heeft aangekondigd dat zij het merk XS4ALL voorlopig tóch nog behoudt, maar dat zij de provider alsnog integreert. Actievoerders, werknemers en de ondernemingsraad (OR) van XS4ALL zijn niet blij met dit plan. De OR roept de directie op om het plan af te blazen.

15 januari 2020 | Door redactie

KPN heeft besloten de naam XS4ALL voorlopig te houden. De dienst blijft voor bestaande klanten ongewijzigd, al stappen zij voor het einde van het jaar wel over op de KPN-techniek (ze krijgen bijvoorbeeld een KPN-router). De samenvoeging van KPN en XS4ALL gaat per 1 maart echter onveranderd door. Daarmee verdwijnt XS4All als eigen bedrijf met eigen OR. De werknemers van XS4ALL komen bij KPN in dienst. KPN hoopt met het behoud van de naam, ook de klanten van XS4ALL te behouden.    

OR ziet niets in huidig plan van KPN voor XS4ALL

De OR heeft de directie van KPN in een eerste reactie op het plan gevraagd van het plan af te zien. De OR beraadt zich nog op verdere stappen. De OR stapte eerder al naar de Ondernemingskamer om de opheffing van XS4ALL aan te vechten. De rechter stelde KPN echter in het gelijk (Gerechtshof Amsterdam, 23 december 2019, ECLI (verkort): 4585). KPN mag XS4ALL dus volledig opheffen.

KPN lanceert dit jaar nieuw merk

Nieuwe klanten kunnen voorlopig ook nog terecht bij XS4ALL. KPN gaat echter in de loop van dit jaar ook een nieuw merk lanceren, vergelijkbaar met XS4ALL. Vanaf dat moment vervalt de mogelijkheid om abonnee te worden bij XS4ALL. Het actiecomité is niet te spreken over het plan en spreekt van een verdere ontmanteling van XS4ALL. Bovendien zal de provider Freedom Internet, die het actiecomité oprichtte, moeten gaan concurreren met XS4ALL én het nieuwe merk van KPN. Freedom Internet hoopt in maart de eerste klanten te kunnen aansluiten.

Bijlagen bij dit bericht