Manager heeft te weinig tijd voor team

24 oktober 2013 | Door redactie

Iets meer dan de helft van de managers in Nederland komt tijd te kort voor medewerkers. Door de crisis en een kortetermijnvisie van directie en HR komen managers onvoldoende toe aan het ontwikkelen van een langetermijnvisie. Bijna 90% van het middenkader moet hierdoor taken laten liggen.

Van u wordt verwacht dat u uw medewerkers kunt inspireren, een commerciële instelling heeft en uw blik op de toekomst richt. Uit onderzoek van Yacht blijkt echter dat veel managers niet aan het ontwikkelen van een langetermijnvisie toekomen omdat ze in beslag genomen worden door de waan van de dag. Die wordt in veel organisaties bepaald door bezuinigingen en reorganisaties.

Manager heeft sleutelpositie bij veranderingen

Managers voelen zich bij koerswijzigingen onvoldoende gesteund door de directie. Van de ondervraagden vindt 32% het lastig om medewerkers te motiveren bij organisatorische veranderingen. Zorg dat uw directie inziet dat u een sleutelpositie heeft bij het doorvoeren van veranderingen. De kans dat medewerkers een nieuwe werkwijze of een reorganisatie accepteren, is een stuk groter als u voldoende tijd heeft om het personeel hierover te informeren. Aan ontevredenheid of onrust heeft niemand iets.