Idee voor aanpak van overvallen is geld waard

8 maart 2012 | Door redactie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie looft een prijs uit voor het beste idee om overvallers aan te pakken. Het doel van de Stop de Overvaller Prijs (StOP!) is om het aantal geweldsdelicten in de vorm van overvallen en straatroof te verminderen. Zowel burgers als professionals kunnen hun eigen idee ontwikkelen en meedoen aan de prijsvraag.

Voor u als arboprofessional staat de veiligheid van de werknemers natuurlijk voorop. Daarom is het belangrijk om maatregelen te treffen op het gebied van agressie en geweld. Overvallen kunnen namelijk in allerlei organisaties voorkomen. Zo kunnen ook patiënten, klanten of leerlingen geweldsplegers zijn. De risico’s die de werknemers lopen, legt u vast in de risico-inventarisatie en -evaluatie. In het Plan van Aanpak noemt u alle getroffen en geplande maatregelen. Mocht er binnen uw organisatie al een vernieuwend idee zijn om overvallers aan te pakken, maak dan gelijk gebruik van het inschrijfformulier van de StOP!.

Geldbedrag voor de uitvoering van uw idee

Wilt u er nog even rustig over nadenken of met een team aan de slag gaan, dan vindt u meer informatie op de website van de Rijksoverheid. Misschien geeft het idee van pizzakoeriers met mobiele pinapparaten u alvast enige inspiratie. De bedenker van het beste idee wint een geldbedrag van € 50.000 waarmee het idee ook daadwerkelijk moet worden uitgevoerd. Voor de tweede en de derde plaats ligt een cheque van € 5.000 klaar. U heeft tot 1 juli 2012 de mogelijkheid om zich in te schrijven. De prijsuitreiking volgt in het najaar.