Kortingen en gratis hulp in Week van de RI&E

9 juni 2016 | Door redactie

Van 13 juni tot en met 17 juni vindt de tweede Week van de RI&E plaats. Tijdens dit evenement vragen de sociale partners opnieuw de aandacht voor de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E).

Op elke werkvloer bestaan er gevaren voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Werkgevers moeten die risico’s in kaart brengen en aanpakken door middel van de RI&E (tools). Toch blijken veel werkgevers niet aan deze wettelijke verplichting te voldoen. Tijdens de Week van de RI&E hopen betrokken partijen hier verandering in aan te brengen. De week heeft het bijpassende thema ‘Oog voor uw werknemers’.
Organisaties kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, (gratis) advies inwinnen en gebruikmaken van kortingen op bijvoorbeeld de kosten voor het laten uitvoeren van een RI&E. Het aanbod bestaat uit acties van brancheorganisaties, arbodienstverleners, adviseurs en opleiders.

Werkgevers kunnen gebruikmaken van branche-RI&E’s

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E, dat tot de Stichting van de Arbeid behoort. Het Steunpunt RI&E zorgt onder meer voor de erkenning van branche-RI&E’s. Deze RI&E-instrumenten kunnen werkgevers gebruiken voor hun eigen RI&E. Onlangs werden er weer een aantal nieuwe goedgekeurde branche-RI&E’s gepubliceerd.