Neem de RI&E nog eens onder de loep!

12 juni 2015 | Door redactie

Volgende week is het de week van de RI&E (Risico inventarisatie en -evaluatie). Het Steunpunt RI&E organiseert van 15 juni tot en met 19 juni in hele land activiteiten om de RI&E onder de aandacht te brengen. Dat is ook voor u een mooie aanleiding om de RI&E van uw organisatie weer eens onder de loep te nemen.

In de Week van de RI&E worden er allerlei activiteiten georganiseerd door verschillende partijen. Denk aan gratis adviesgesprekken, scans en workshops. Verder worden er ook kortingen op opleidingen aangeboden. Onder ‘Activiteitenagenda’ op weekvanderie.nl vindt u alle activiteiten per dag op een rij. Soms gaat het om bijeenkomsten of workshops over de RI&E en veiligheid op een bepaalde locatie, maar het kan ook gaan om een telefonische afspraak of een afspraak bij uw eigen organisatie.

Met de RI&E brengt u risico’s gestructureerd in beeld

Het thema van de Week van de RI&E is ‘Bewust ondernemen’. Om bewust te kunnen ondernemen is het niet alleen belangrijk dat u weet welke financiële risico’s uw organisatie loopt, maar ook welke risico’s er spelen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Met een risico inventarisatie en -evaluatie brengt u deze risico’s gestructureerd in beeld. Op basis daarvan kunt u ook de veiligheidsinstructies opstellen en ervoor zorgen dat ze bij alle medewerkers bekend zijn. Houd daarbij speciaal rekening met de zzp’ers die eventueel voor uw organisatie werken. In het nieuwsartikel ‘Veiligheid zzp’ers in gevaar’ heeft u al kunnen lezen dat zij relatief vaak betrokken zijn bij arbeidsongevallen.