Week van de RI&E biedt advies en workshops

11 juni 2015 | Door redactie

Van 15 juni tot en met 19 juni vindt de Week van de RI&E door het hele land plaats. Tijdens de Week van de RI&E kunt u workshops volgen en gratis advies krijgen over de risico-inventarisatie en -evaluatie in uw organisatie. De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met MKB Nederland en de sociale partners.

Het thema in de Week van de RI&E is ‘Bewust ondernemen’. Om bewust te kunnen ondernemen, is het niet alleen belangrijk dat uw werkgever weet welke financiële risico’s de organisatie loopt, maar ook welke risico’s er spelen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het is mogelijk om die risico’s gestructureerd in beeld te brengen met behulp van de risico-inventarisatie en -evaluatie.

Workshops over de RI&E en veiligheid

In de Week van de RI&E worden er door verschillende partijen activiteiten georganiseerd. Denk aan gratis adviesgesprekken, scans en workshops. Verder worden er ook kortingen op opleidingen aangeboden. Onder ‘Activiteitenagenda’ op weekvanderie.nl vindt u alle activiteiten per dag op een rij. Soms gaat het om bijeenkomsten of workshops over de RI&E en veiligheid die op een bepaalde locatie plaatsvinden, maar het kan ook gaan om een telefonische afspraak of een afspraak bij uw eigen organisatie.

Ondernemingsraad bij uw plannen betrekken

De Week van de RI&E is een mooi moment om de RI&E van uw organisatie er weer eens bij te pakken en te controleren of die nog actueel is. Volgens artikel 27 lid 1d van de Wet op de ondernemingsraden is het instemmingsrecht van de ondernemingsraad van toepassing op de manier waarop de RI&E wordt uitgevoerd. Probeer dus om de ondernemingsraad al in een vroeg stadium bij uw plannen te betrekken.