Zit het wel snor met uw gebruik van de muis?

29 april 2015 | Door redactie

U weet heus wel dat u niet de hele dag met uw muis in de weer moet zijn. Beter is het om ieder kwartier pauze te nemen en muisgebruik af te wisselen met sneltoetsen. Maar in de praktijk ‘muizen’ de meeste werknemers heel wat af op een werkdag. Dat hoeft niet slecht te zijn, als u het apparaatje maar verstandig gebruikt.

Uw gewoontes doorbreken is niet makkelijk en vraagt om doorzettingsvermogen. Voor sommige werknemers is het dan ook een hele opgave om het gebruik van de muis terug te schroeven. Sneltoetsen werken alleen fijn als u ze uit uw hoofd kent en daarvoor moet u veel oefenen. Toch hoeft het gebruik van de muis niet schadelijk te zijn, als u maar goed op uw houding let en voldoende pauzes neemt.

Muisaanwijzingen opvolgen

Heeft u moeite de muis los te laten, probeer dan in ieder geval de volgende aanwijzingen op te volgen:

  • Houd de muis dicht bij uw lichaam; dit is de belangrijkste regel. Alleen als de muis dicht bij u blijft, kunnen uw schouders ontspannen. Hoe verder de muis van u af is, hoe meer u uw lichaam moet aanspannen en u gaat hangen met uw schouders en uw rug kromt.
  • Uw arm maakt een hoek van 90 graden. De juiste hoek zorgt ervoor dat uw arm langs uw lichaam kan buigen. Hoe groter de hoek, hoe meer u naar voren moet buigen.
  • Zorg dat de pols vlak ligt. Uw pols moet vrij kunnen bewegen, en zo vlak mogelijk liggen. Voorkom dat er een hoek ontstaat tussen pols en hand. Heeft u de muis even niet nodig, haal uw hand er dan vanaf.