Herschrijf de definitie van secretaresse

Zoekt u via Google naar de definitie van secretaresse, dan krijgt u allereerst de definitie van Wikipedia te zien. Die is nog gebaseerd op de omschrijving van het beroep secretaresse zoals die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd gebruikt. Toen steno, telex en typen de werkdag vulden.

7 september 2015 | Door redactie

‘Een secretaresse is een persoon die vaak als werknemer het secretariaatswerk opneemt voor meestal een functionaris of een instantie in een ondersteunende rol.’ Deze definitie van een secretaresse komt van Wikipedia en is gebaseerd op de omschrijving zoals die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd gebruikt. Toen steno heel gangbaar was en berichten via een telex werden verzonden. Internet, apps en de cloud waren nog toekomstmuziek. Aan deze definitie mag inmiddels wel eens gesleuteld worden. En dat kunt u zelf doen.  

Gratis voor secretaresses die willen brainstormen

Hoogste tijd voor een modernere omschrijving. Daarom organiseren Adecco Top Secretaries en Jaarbeurs op donderdag 24 september 2015 de Wiki Challenge. U kunt dan meedoen aan het herschrijven van de definitie van secretaresse. De Wiki Challenge wordt gehouden in Jaarbeurs Meet up van 18.00 tot 21.30 uur. Het evenement is gratis toegankelijk voor secretaresses die willen nadenken over hun vak en die willen brainstormen over een nieuwe definitie. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar middennederland@topsecretaries.nl. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.