Apart aangifte doen voor derde jaar werkloosheidsuitkering

28 september 2017 | Door redactie

Werkgevers moeten apart aangifte doen voor de private aanvulling op de WW- en WGA-uitkering (PAWW). Dat blijkt uit een toelichting van de stichting die dit gaat regelen. Dat betekent meer administratieve rompslomp voor uw organisatie!

Als de werknemers in uw organisatie aanspraak willen maken op een uitkering als aanvulling op de Werkloosheidswet, brengt dat een extra aangifte met zich mee. Dat blijkt uit de ‘Toelichting op de berekening van de PAWW bijdrage’(pdf) van de Stichting private aanvulling WW en WGA (SPAWW). Werkgevers moeten voor de werkloosheidsuitkering namelijk apart aangifte gaan doen op een portal van de SPAWW. Die aangifte komt boven op de reguliere aangifte loonheffingen.

Ook wijzigingen op de loonstrook

De SPAWW benadrukt in de toelichting dat werkgevers verplicht zijn om werknemers tijdig te informeren over de PAWW en de rechten en plichten die daarbij horen. Naast informatie over de invoering van de regeling voor de organisatie betekent dat ook dat inhouding van de premie op het brutoloon van de werknemer op de loonstrook (tool) moet staan.

Correcties mogen niet vergeten worden

Dat er apart aangifte gedaan moet worden, betekent dat eventuele correcties in de loonaangifte ook handmatig in het portal van de SPAWW verwerkt moeten worden. Ook het doorvoeren van correcties levert dus dubbel werk voor de salarisadministrateur op.