UWV bewaart correspondentie ZW en WAZO

15 mei 2015 | Door redactie

De correspondentie tussen uw organisatie en UWV over zieke of zwangere medewerkers die op grond van de Ziektewet (ZW) of Wet arbeid en zorg (WAZO), vindt u voortaan ook op het werkgeversportaal UWV. UWV bewaart ze daar tot vijf jaar na het einde van de uitkering van de medewerker.

Als u zieke of zwangere medewerkers heeft die een uitkering krijgen op grond van de Ziektewet (ZW) of Wet arbeid en zorg (WAZO), moet u de brieven die u daarover ontvangt in de administratie bewaren. Voortaan kunt u ze echter vanaf de dag na dagtekening ook terugvinden op het werkgeversportaal UWV.

UWV bewaart correspondentie tot vijf jaar na einde uitkering

Om de brieven te kunnen bekijken, moet u een account hebben voor het werkgeversportaal. De aanvraagprocedure duurt één week. Als u inlogt, kunt u op uw profielpagina aangeven dat u een e-mail wilt krijgen op het moment dat er een nieuwe brief voor u klaarstaat. U kunt de brieven op het portaal opslaan als pdf en printen. UWV neemt de bewaartermijn volgens de fiscale bewaarplicht in acht en bewaart de brieven op het werkgeversportaal tot vijf jaar nadat de betreffende uitkering is afgelopen.
Voorlopig ontvangt u alle brieven over uitkeringen ook nog per post, maar uiteindelijk zal UWV ze alleen nog via het werkgeversportaal aanbieden. Alleen van brieven waarbij een actie of reactie van u wordt verwacht, stuurt UWV in toekomst nog een papieren versie.