UWV digitaliseert documenten voor werkgevers

2 september 2016 | Door redactie

Uitkeringsinstantie UWV heeft weer stappen gemaakt in haar digitalisatieproces. Zo zijn de digitale ontslagformulieren verder ontwikkeld en zijn uitkeringsbrieven straks alleen nog maar online beschikbaar.

In juli meldde UWV al dat het formulier voor een ontslagaanvraag vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid is gedigitaliseerd. Hierdoor hoeven werkgevers niet meer een pdf-versie te downloaden. Voortaan kunnen ze het ontslag via UWV aanvragen door middel van een online formulier op het werkgeversportaal. Sinds eind augustus is er ook zo’n formulier beschikbaar voor een ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen (tool). Het gaat dan wel alleen om deel A en deel B van het ontslagverzoek. Later dit jaar volgt deel C.

Uitkeringsbrieven alleen nog op werkgeversportaal

Naast de ontslagformulieren is UWV momenteel ook bezig met het digitaliseren van de brieven voor een uitkering van de Ziektewet (ZW) of Wet arbeid en zorg (WAZO). Vanaf 7 november 2016 zijn deze brieven alleen nog op het werkgeversportaal te vinden. Als er een reactie nodig is, stuurt de instantie de ZW- of WAZO-brief nog wel per post. De werkgever kan op zijn profielpagina op het werkgeversportaal instellen dat hij een e-mail ontvangt als er op het portaal voor hem een nieuwe brief verschijnt. De brieven zijn te downloaden en uit te printen.