Beveiligingsbeleid social media hoort erbij

Uw bedrijf komt er bijna niet meer onderuit om medewerkers toe te staan social media te bezoeken. Heeft uw bedrijf al toegegeven aan de wens van medewerkers, onthoud dan dat een socialmediabeleid niet mag ontbreken. En minstens net zo belangrijk; u moet ook de beveiligingsrisico’s in kaart brengen en beheersen.

8 februari 2013 | Door redactie

Socialmediasites zijn al lang niet alleen voor privégebruik meer. Mede dankzij LinkedIn zijn social media ook zakelijk erg populair. Uw bedrijf doet er dan ook goed aan om medewerkers toegang te geven tot social media onder werktijd. U zult hen dan wel moeten wijzen op de gevaren van deze websites. Volgens onderzoek van Watchguard Technologies heeft slechts de helft van de bedrijven die actief is op social media beleid op het gebied van beveiliging opgesteld.

Phishing op social media

Beveiligingsbeleid mag niet ontbreken omdat kwaadwillenden graag opereren op social media. Zo kunnen medewerkers in aanraking komen met phishing of met kwaadaardige links. Het is belangrijk dat medewerkers zulke praktijken herkennen zodat zij er niet intrappen.