Bewaak uw Twitter-account met een sms'je

Tweestapsverificatie wint in rap tempo terrein. Ook Twitter omarmt de beveiligingsmaatregel waarbij u naast een wachtwoord ook een code invoert die u per sms ontvangt. Inloggen bij Twitter kan nog niet met tweestapsverificatie, maar uw wachtwoord resetten al wel.

15 mei 2014 | Door redactie

Twitter is een geliefd doelwit van hackers. Dat heeft de microblogdienst ertoe aangezet om de beveiliging aan te scherpen. Niet alleen controleert Twitter voortaan extra op verdachte loginpogingen; ook is tweestapsverificatie ingevoerd. Een verdachte inlogpoging zou bijvoorbeeld kunnen zijn als iemand vanaf een ander continent probeert om in uw account te komen. Als Twitter het echt niet vertrouwt, wordt uw account voor de zekerheid geblokkeerd.

Resetten met tweestapsverificatie

Om uw account dan te resetten, kunt u met tweestapsverificatie inloggen. U logt dan in met uw wachtwoord, maar moet ook een code invoeren. Die code krijgt u via een sms toegestuurd. Voor mensen die dit boven de pet gaat, kan het account ook op de oude manier worden gereset. Via het e-mailaccount wordt dan een nieuw wachtwoord ingesteld.