Blokkeer ongewenste types op LinkedIn

Als het om uw netwerk op LinkedIn gaat, telt kwantiteit, maar ook zeker kwaliteit. U kunt om wat voor reden dan ook besluiten om iemand te blokkeren. Zorg er dan wel voor dat u weet waar u aan begint. Een andere LinkedIn-gebruiker blokkeren, heeft namelijk bepaalde gevolgen.

3 april 2014 | Door redactie

Op LinkedIn kunt u mensen blokkeren als u dat wilt. De ander krijgt daar gelukkig geen bericht van. Het blokkeren zelf is zo gepiept; een kwestie van naar zijn profiel gaan, het witte pijltje aanklikken (naast ‘bericht verzenden’) en voor ‘blokkeren’ kiezen. Maar niet iedereen beseft welke gevolgen het blokkeren van een ander op LinkedIn heeft.

Geen toegang tot elkaars LinkedIn-profiel

Het spreekt voor zich dat u elkaars profiel niet meer kunt bekijken, dat de persoon uit uw lijst met connecties verdwijnt en dat u geen berichten over en weer meer kunt sturen. Maar wist u ook dat alle aanbevelingen en onderschrijvingen die u van het geblokkeerde LinkedIn-lid kreeg, gewist worden? En dat de geblokkeerde persoon alle informatie die u openbaar deelt, nog gewoon kan zien?