Blokkeren op LinkedIn? Weet waar u aan begint

Misschien heeft u op LinkedIn per ongeluk een uitnodiging geaccepteerd van een vreemde. Of u heeft een zakelijk conflict met een van uw connecties. Dat kunnen redenen zijn om iemand te blokkeren op LinkedIn. Realiseer u wel dat blokkeren op LinkedIn bepaalde gevolgen heeft die u misschien niet verwacht.

4 april 2014 | Door redactie

Iemand die u ooit aan uw netwerk heeft toegevoegd, wilt u misschien inmiddels blokkeren. Op LinkedIn kan dat. De ander krijgt daar gelukkig geen bericht van. Het blokkeren zelf is zo gepiept; een kwestie van naar het betreffende profiel gaan, het witte pijltje aanklikken (naast ‘bericht verzenden’) en voor ‘blokkeren’ kiezen. Maar niet iedereen beseft welke gevolgen het blokkeren van een ander op LinkedIn heeft.

Profiel geblokkeerd LinkedIn-lid afgeschermd

Het spreekt voor zich dat u elkaars profiel niet meer kunt bekijken, dat de persoon uit uw lijst met connecties verdwijnt en dat u geen berichten over en weer meer kunt sturen. Maar wist u ook dat alle aanbevelingen en onderschrijvingen die u van het geblokkeerde LinkedIn-lid kreeg, gewist worden? En dat de geblokkeerde persoon alle informatie die u openbaar deelt, nog gewoon kan zien? Bedenk u dus of u prima kunt leven met deze gevolgen of toch liever alles zo laat als het is.