Contact verbreken met LinkedIn-relatie

Naarmate u langer werkt en meer mensen ontmoet, blijft uw netwerk zich uitbreiden. Maar niet al uw LinkedIn-contacten blijven even relevant. Het is dus helemaal niet raar om af en toe grote schoonmaak te houden. Dat kan in LinkedIn, alleen u moet er wel even uw best voor doen.

16 februari 2015 | Door redactie

Voor u het weet heeft u een flinke verzameling connecties opgebouwd via LinkedIn. Maar net als in het echte leven, veranderen de omstandigheden waardoor uw vriendenkring er anders uit gaat zien. Helemaal niet zo gek dus om uw netwerk af en toe op te schonen. Alleen is dat in LinkedIn nog niet zo eenvoudig. Zo is het niet mogelijk dit te doen in de LinkedIn-app op uw smartphone of tablet. Ook is de optie niet zo makkelijk te vinden. U moet hiervoor naar het profiel van de connectie surfen die u wilt verwijderen en met de muisaanwijzer op het pijltje naast de grote knop gaan staan. Hoe die knop er uitziet, verschilt per apparaat. Vervolgens klikt u op ‘Connectie verwijderen’.

Geen melding van verwijderen connectie

U krijgt dan een tekst te zien, waarin staat wat de gevolgen zijn van het verwijderen van deze  LinkedIn-connectie uit uw netwerk. Zo verdwijnen ook alle aanbevelingen en onderschrijvingen die u elkaar heeft gegeven. Als u de gevolgen aanvaardt, kunt u op ‘Verwijderen’ klikken. De betreffende relatie krijgt daar geen melding van en ook uw netwerk krijgt dit niet te zien in het overzicht van uw activiteiten. Overigens kan alleen degene die de relatie heeft verbroken, die weer herstellen.

Bijlagen bij dit bericht

Netwerken
E-learning | VideoCollege 21 minuten