Facebook dreigt Europa minder functies te geven

Het zou zomaar kunnen dat u in de toekomst Facebook-functies die Amerikanen hebben, nooit krijgt. Facebook irriteert zich namelijk aan het versnipperde privacybeleid in Europa. Als er geen eenheid in de privacywetgeving van Europese landen komt, dreigt Facebook nieuwe functies later of helemaal niet uit te rollen in Europa.

6 mei 2015 | Door redactie

Facebook is het zat. Het smoelenboek moet voldoen aan de privacyregels in Europa, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet. De regels verschillen van land tot land. En daar komt nog bij dat veel Europese landen nationale privacywaakhonden hebben, die verschillende eisen stellen aan Facebook.

Europabreed privacybeleid

Als het aan Facebook ligt, komt er op korte termijn een Europabreed beleid op het gebied van privacy, zodat er maar aan één set regels voldaan hoeft te worden. Kiest Europa niet voor overkoepelende wetgeving, dan dreigt Facebook nieuwe functies later of zelfs helemaal niet beschikbaar te maken voor Europese landen. Zoals het er nu naar uitziet, komt er wel een eenduidig beleid, maar is dat er niet voor 2020.