Iedereen met de billen bloot in Google+

Google+ gaat de tegenhanger van Facebook worden, de socialenetwerksite die de markt nu nog volledig domineert. Althans, die mening is geestelijk vader Google toegedaan. Of het echt gaat gebeuren, moet nog blijken. Momenteel zit Google+ nog in een testfase. En in een testfase wil er nog wel eens iets veranderen. Zo eist Google nu dat alle gebruikers van Google+ hun profiel voor 1 augustus openbaar maken, anders worden ze weer van Google+ afgeknikkerd.

11 juli 2011 | Door redactie

Socialenetwerksite Google+ is op 28 juni van dit jaar gelanceerd, en zit momenteel nog in een testfase. U kunt alleen een profiel aanmaken als u hiervoor een uitnodiging ontvangt. Mocht u tot de groep behoren die al een profiel heeft mogen aanmaken, let dan goed op. Google heeft besloten dat alle gebruikers hun profiel openbaar moeten maken. Wie na 31 juli nog een privéprofiel heeft, zal worden verwijderd. U hoeft niet bang te zijn dat hierdoor al uw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Informatie als geslacht en woonplaats kunt u nog steeds afschermen. Het doel van de koerswijziging is dan ook vooral om alle basisprofielen vindbaar te maken.

Onvindbaar op social media

Google+ wil zich van grote concurrent Facebook onderscheiden door meer tegemoet te komen aan de privacywensen van zijn gebruikers dan Facebook. Maar juist door deze grote mate van vrijheid snijdt Google+ zichzelf nu in de vingers. Gebruikers kunnen hun profiel zo goed afschermen dat zij onvindbaar worden voor anderen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van social media.