KLM laat passagiers interessante buren kiezen

Reist uw baas regelmatig met onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM? Op papier een goede plek om nieuwe zakelijke contacten op te doen. Hij is immers omringd door een hoop andere zakenreizigers. Maar ja, hoe komt hij met hen in contact? Een nieuwe dienst van KLM maakt dit een stuk makkelijker. Vanaf begin 2012 kan uw baas zelf uitkiezen naast wie hij komt te zitten tijdens zijn vlucht.

6 december 2011 | Door redactie

Op social media als LinkedIn, en in mindere mate ook Facebook, kunnen mensen nieuwe zakelijke contacten opdoen. 'Waarom niet ook in een vliegtuig', dacht KLM? Tijdens een urenlange vlucht is er alle ruimte om contact te leggen met andere zakenreizigers. Om dit contact op tien kilometer hoogte en met veiligheidsriemen om een handje te helpen, introduceert KLM vanaf begin 2012 een nieuwe dienst. Zodra een passagier online incheckt, kan hij zijn LinkedIn- en Facebookprofielen aan zijn vluchtgegevens koppelen. Op deze manier kunnen andere passagiers een buurman of -vrouw kiezen met wie zij nader kennis willen maken.

Privacy ook belangrijk op social media

Vooralsnog gaat het om een proef, om te kijken of er geen haken en ogen aan de dienst zitten. Zo mag de privacy van de passagiers natuurlijk niet in het gedrang komen. Daar heeft KLM in ieder geval aan gedacht. De dienst werkt alleen als gebruikers hebben aangegeven dat zij hun online profielen wel willen delen.