LinkedIn trekt stekker uit aantal diensten

Socialenetwerksite LinkedIn stopt binnenkort met een aantal van zijn diensten. Op 7 maart gaat Intro op de schop, de e-maildienst die er nu nog voor zorgt dat u LinkedIn-gegevens van contacten bij uw e-mails ziet. Daarnaast trekt LinkedIn de stekker uit presentatiedienst Slidecast en stopt het met de ondersteuning van oude versies van de iPad-app.

10 februari 2014 | Door redactie

LinkedIn stopt dus om te beginnen op 7 maart 2014 met e-maildienst Intro, amper vier maanden nadat de dienst het levenslicht zag. Met de dienst krijgt u als LinkedIn-gebruiker in de mail-app van iOS informatie te zien over contacten die ook een LinkedIn-profiel hebben. Het integreren van LinkedIn met de mail-app brengt nogal wat privacy-issues met zich mee. Dat – gecombineerd met het feit dat de dienst geen doorslaand succes is – zal ervoor gezorgd hebben dat LinkedIn nu de handdoek in de ring gooit.

LinkedIn stopt ook met Slidecast

Daar blijft het niet bij. LinkedIn stopt ook de dienst Slidecast. Hiermee kunt u als LinkedIn-gebruiker Slideshare-presentaties met audio uploaden op uw profiel. Tot slot beëindigt LinkedIn de iPad-app-ondersteuning voor iOS-versies ouder dan versie 6.0.