LinkedIn waagt zich aan online cursussen

Nog even en u kunt bij LinkedIn terecht voor e-learning. Het zakelijke sociale netwerk heeft namelijk een e-learningplatform overgenomen. De bedoeling is dat LinkedIn-leden hiermee aan hun professionele en persoonlijke vaardigheden werken.

22 mei 2015 | Door redactie

LinkedIn stapt in de wereld van online cursussen met de overname van een e-learningplatform. Geïnteresseerden kunnen een maandabonnement afsluiten. Voor een vast bedrag kunnen ze dan zakelijke, educatieve of creatieve videocursussen volgen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Op dit moment biedt het platform ruim 700 zakelijke cursussen aan, die uiteenlopen van communicatie en leiderschap tot computervaardigheden en programmeren. Maar er zijn ook educatieve cursussen op het gebied van e-learning en didactische vaardigheden.

E-learning past bij doelstelling LinkedIn

Volgens LinkedIn sluit de overname aan bij de doelstelling van het zakelijke sociale netwerk om leden zowel professioneel (door middel van bij- en omscholing) als op het gebied van persoonlijke vaardigheden te ondersteunen. Hoe de e-learningmodules via LinkedIn worden aangeboden en wat dit mogelijk gaat kosten, is nog niet duidelijk.