Nieuw protocol rond hyven op het werk

Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) heeft een protocol ontwikkeld voor het gebruik van sociale media zoals Hyves en Facebook op het werk. Het CNV blijft neutraal in de discussie over de vraag of het gebruik van sociale media op het werk de arbeidsproductiviteit verhoogt of juist niet. Uit de nieuwe gedragscode blijkt dat het CNV kennisdeling stimuleert zolang het niet ten koste gaat van de werkprestaties.

29 juli 2010 | Door redactie

Het CNV wil het gebruik van sociale media op de werkvloer reguleren. Het komt namelijk de kennisdeling ten goede. Maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Het publiceren van gevoelige bedrijfsinformatie is uiteraard niet de bedoeling. Daarnaast mag het werk van de werknemers er niet onder lijden, zo schrijft de nieuwe richtlijn voor. De gedragscode kan als voorbeeld worden gebruikt door andere organisaties. Heeft uw organisatie nog geen beleid voor hyven, facebooken en twitteren op het werk, wijs uw manager dan op het nieuwe protocol.

Niet verplicht

Besluit uw manager om beleid op te zetten voor het gebruik van sociale netwerken, dan kan hij de gedragscode van het CNV als voorbeeld nemen. Hij is dat natuurlijk niet verplicht. Bij het opstellen van beleid is het verstandig als uw manager het nieuwe beleid toelicht aan de werknemers. Hij zal duidelijke afspraken met u en uw collega's moeten maken. Een verbod kan hij beter niet opleggen. Dit roept veel weerstand en vragen op.