Online cursussen volgen bij LinkedIn

Straks kunt u het sociale netwerk LinkedIn niet alleen gebruiken om uw zakelijke contacten uit te breiden, maar ook om uw kennis te vergroten. Het bedrijf heeft onlangs een e-learningplatform overgenomen. Via dit platform moeten LinkedIn-leden straks e-learningmodules kunnen volgen.

27 mei 2015 | Door redactie

Met de overname van een e-learningplatform kan LinkedIn zijn leden straks online cursussen aanbieden. U kunt toegang tot de e-learningmodules krijgen door een abonnement af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand kunt u dan zakelijke, educatieve of creatieve videocursussen volgen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Op dit moment biedt het platform ruim 700 zakelijke cursussen aan, die uiteenlopen van communicatie en leiding geven tot computervaardigheden en programmeren. Maar er zijn ook educatieve cursussen op het gebied van e-learning en didactische vaardigheden.

E-learning kan carrière ondersteunen

Volgens LinkedIn sluit de overname aan bij de doelstelling van het zakelijke sociale netwerk om leden zowel professioneel (door middel van bij- en omscholing) als op het gebied van persoonlijke vaardigheden te ondersteunen. Niet alleen netwerken kan nuttig zijn voor uw carrière, ook kennis vergroten kan u helpen uw positie op de carrièreladder te verbeteren. Hoe de e-learningmodules via LinkedIn worden aangeboden en welke kosten daarmee samenhangen, is nog niet duidelijk.