Rekt Twitter tekenaantal op van 140 naar 280?

Jarenlang hebben de mensen achter Twitter geroepen niet aan het maximum tekenaantal van 140 te zullen morrelen. Het is nog zeker niet zover, maar een proef laat zien dat Twitter een verdubbeling van het aantal tekens in een tweet wel overweegt.

28 september 2017 | Door redactie

Het karakteraantal van 140 is destijds gekozen omdat Twitter wilde dat één tweet in een sms-bericht van 160 tekens zou passen. Sms verdwijnt als communicatiemiddel echter steeds meer naar de achtergrond; berichten op populaire messengerdiensten als WhatsApp (tool) en Facebook Messenger kennen in principe geen tekenlimiet. Twitter is nu een testgroep gestart om te onderzoeken wat het altijd voor ‘onmogelijk’ heeft gehouden: oprekken van het tekenaantal per tweet naar 280.

Nieuwe kijk op zakelijke communicatie door Twitter

De test heeft op social media nu al de nodige discussie uitgelokt, waarbij de teneur overwegend negatief is. Internetters zien in de compacte berichten nu juist de grote kracht van Twitter (tools). Oprekken van het maximumaantal zal ook de zakelijke communicatie op de schop gooien, want organisaties moeten nadenken over een nieuwe manier van boodschappen zenden. De test geldt vooralsnog voor alle talen, op het Chinees, Japans en Koreaans na. De karakters van deze talen maken het namelijk al mogelijk om zaken bondig te verwoorden.