Tekenmaximum Twitter iets opgerekt

Per 10 september 2016 is het zover: microblog Twitter laat u meer tekst schrijven in de tweets die u verstuurt. Niet door de limiet van 140 tekens op te rekken, maar door bepaalde zaken juist niet meer te laten meetellen bij het tekenmaximum.

15 september 2016 | Door redactie

Twitter (tools) gaf u altijd al de mogelijkheid om foto’s, video’s, geanimeerde gifjes, quoted tweets en linkjes te plaatsen in uw tweets, maar deze zaken kostten wel karakters. Hierdoor had u minder tekens tot uw beschikking om uw boodschap te verkondigen. Het maximum van 140 tekens geldt nog steeds, maar al deze teken-slurpende zaken tellen niet meer mee voor de karakterlimiet. Volgens Twitter krijgt u hierdoor ‘de volledige expressie van de 140 tekens’ tot uw beschikking.

Nog steeds 140 tekens voor tweets

Gebruikersnamen tellen voortaan ook niet meer mee in het tekenaantal, maar hier geldt een kanttekening: u moet de namen aan het begin van uw tweets plaatsen om ze niet te laten meetellen. Zet u een gebruikersnaam op een andere plek in uw tweet, dan gaat het tekenaantal van deze naam ten koste van de 140 tekens die u tot uw beschikking heeft.