Twitter neemt afscheid van 140 tekens-limiet

Al sinds het prille begin houdt Twitter een maximum van 140 tekens per tweet aan. Daar stapt Twitter binnenkort min of meer vanaf. Links en gebruikersnamen tellen straks niet meer mee voor het aantal tekens. U heeft dan de volle 140 tekens om uw bericht te typen.

26 mei 2016 | Door redactie

Twitter heeft besloten om links (tool) en gebruikersnamen in tweets binnenkort niet langer mee te laten tellen voor de limiet van 140 tekens. Hierdoor zijn langere tweets mogelijk. U kunt namelijk meer informatie kwijt in een bericht. Een bijkomend voordeel is dat u geen url-verkorters meer hoeft te gebruiken op Twitter. De link telt tenslotte niet meer mee voor het aantal tekens, dus hoeft niet ingekort te worden.

Mention niet meer nodig

Een andere opvallende wijziging is dat de mention niet meer nodig is. Voortaan is het bericht waar u op reageert gewoon zichtbaar, zodat de lezer in een oogopslag ziet over welk Twitter-bericht u het heeft. U hoeft dus bijvoorbeeld niet meer @OfficeRendement te verwerken in uw tweet als u op een berichtje reageert van Office Rendement. De wijzigingen gaan helaas niet meteen in. Twitter heeft weliswaar de middelen in huis om de veranderingen meteen door te voeren, maar doet dat niet om ontwikkelaars van Twitter-apps de kans te geven zich voor te bereiden.