Visitekaartjes à la Evernote en LinkedIn

Er zijn al verschillende varianten van het digitale visitekaartje, maar het echte succes blijft uit. LinkedIn en Evernote slaan de handen ineen om het digitale visitekaartje nu eens echt de grote doorbraak te laten beleven. De uitvinding van LinkedIn en Evernote is een mooie combinatie van digitaal en papier.

21 mei 2014 | Door redactie

Als u visitekaartjes uitwisselt, tovert u nog altijd de papieren variant tevoorschijn. Best vreemd als u bedenkt hoe ver de technologie inmiddels gevorderd is. LinkedIn en Evernote doen samen een poging om het digitale visitekaartje aan de man te brengen. Met een app kunt u een foto maken van uw papieren visitekaartje. Dat wordt gedigitaliseerd en de gegevens die erop staan, worden gekoppeld aan zowel LinkedIn als Evernote. Het terugvinden van contactgegevens van personen die u ontmoet op beurzen wordt op die manier een stuk makkelijker.

Gratis visitekaartjes digitaliseren

Evernote-gebruikers moeten hun account koppelen aan LinkedIn om visitekaartjes te mogen scannen. Dat koppelen gebeurt automatisch op het moment dat een visitekaartje wordt ingescand met de app. Vanaf dat moment kunt u een jaar lang gratis naar hartenlust contactgegevens inscannen. De app is nu nog alleen voor de iPhone en de iPad beschikbaar, maar de Android-app zal niet lang op zich laten wachten.